Einstein naar de Jonge hondendag

Gisteren, 30 augustus werd er door de NTC een jonge hondendag georganiseerd met als voornaamste doel nieuwe aankomende keurmeesters voor het eerst te laten keuren. Dit alles onder toezicht van een gerenommeerde keurmeester. We hadden Einstein ook ingeschreven om ervaring op te doen ook voor komende keuringen. Samen met Elsa gingen we naar Woudenberg en meldden ons tijdig bij de organisatie zodat we zeker op tijd voor de eerste keuring aanwezig waren. Einstein en Elsa moesten natuurlijk alle langslopende teckels even begroeten en laten weten dat hun plek bezet was. Echter een langslopende Mastiff Espagnol was wel een beetje erg groot ondanks dat hij nog maar 10 maanden oud was.

Mastiff Espagnol
Mastiff Espagnol

De keuring verliep prima en Einstein kwam er met 2x goed, 3x zeer goed en 3x uitmuntend met een gemiddelde score van zeer goed vanaf waar we natuurlijk zeer trots op zijn. Doordat het de eerste keuringen van de nieuwe keurmeesters waren, werd er extra kritisch naar de honden gekeken waarbij de ervaren keurmeester nog wel eens moest ingrijpen bij verschil van inzicht van de aspirant keurmeesters. Al met al een vermoeiende maar leerzame dag.