Week met goede resultaten!

Afgelopen zondag, 5 oktober, heeft Einstein wederom deelgenomen aan een show. Dit keer in de IJsselhallen te Zwolle; de Hanzeshow. Het was tevens de 14e Internationale Kampioenschapstentoonstelling. Tijdens deze show werden alle bestaande rashonden geshowd. Het was dus een waar paradijs voor hondenliefhebbers. Uit alle rasgroepen (10) waren honden aanwezig. Zaterdag 4 oktober (dierendag) was er ook een show. Voor beide shows waren in totaal zo’n 3000 honden ingeschreven. Een drukte van jewelste, maar wat hebben we genoten van zo veel rassen. Ook Plato de ruwharige dwergteckel van onze schoondochter en zoon was mee om te worden beoordeeld. Beide honden werden beoordeeld door de keurmeester L.C.A.. Quartel. We hadden de pech dat zowel Plato als Einstein gelijktijdig geshowd moesten worden, maar de redding was nabij in de vorm van een mede-fokster, die aanbood met Plato te willen lopen. Zo gezegd, zo gedaan Plato kwam er met ZEER GOED uit. Een resultaat om trots op te zijn. Einstein al wat meer ervaren met showlopen, werd beloond met UITMUNTEND. Daarnaast kreeg hij het predicaat reserve CAC hetgeen betekent dat hij 1/4 kampioenspunt kan krijgen mits een andere hond het toegekende kwart punt kwijt raakt. Op het moment dat hij 4 x een CAC toebedeeld heeft gekregen, hij zich Nederlands Kampioen mag noemen. Internationaal geldt bijna hetzelfde door toekenning aan hem van een  CACIB. De volgende drie zullen in het buitenland vergaard moeten worden om ook  internationaal kampioen te kunnen worden.

Door de vele positieve reacties w.o. die van de keurmeester, gaan we proberen de kampioenstitel met Einstein te behalen.

Even terugkomend op mijn KK1 cursus. Op 20 september jl. heb ik het landelijk examen afgelegd. 50 foto’s van verschillende hondenrassen met specificaties en 175 kennisvragen moest ik beantwoorden. Vandaag, 10 oktober kreeg ik bericht van de Raad van Beheer dat ik voor dit examen ben geslaagd. Nu achteraf blijkt dat vele rasverenigingen het diploma van de KK1 cursus als eis gaan stellen om als officieel rasfokker te worden aangemerkt en erkend.

Als opvolger van de KK1 heeft de Raad van Beheer de KK2 cursus in het leven geroepen waarbij nog meer en dieper wordt ingegaan op onderwerpen zoals gezondheid, erfelijkheid etc., etc.. Zelf heb ik mij inmiddels opgegeven voor deze cursus. Een startdatum voor deze cursus is momenteel nog niet bekend in deze regio.