Enerverende en drukke week

Wat was het een drukke week voor zowel ons als de pups. Naast alle bezoekjes, die wij als zeer prettig ervaren, kregen wij ook bezoek van de chipper. Ook werd het DNA afgenomen wat de meeste pups maar raar vonden. Zo’n grote wattenstaaf in je bekje en erop kauwen… vergeet het maar. Voordat je je tanden er goed in had gezet, was die alweer verdwenen.  Daarna werd de chip geplaatst. Wat waren ze dapper onze kleintjes. Zonder klachten lieten ze de chipper zijn werk doen. Deze chipper is zelf ook fokker van meerdere rassen, waaronder diverse teckelsoorten en  vond het een mooi nest. En dat is het ook. Na het invullen van de nodige papieren en het zetten van een krabbel vertrok de chipper weer met achterlating van een stapel papier en folders voor de nieuwe eigenaren.

IMG_1406 IMG_1407

 

 

 

Vrijdagavond moesten de pups voor de eerste inentingen en het eerste onderzoek naar de dierenarts. Met z’n allen in een bench en moeder Charlotte ging ook mee. Omdat het nog licht was, konden de pups ook nog even iets van de omgeving zien. Ook het schommelen van de bench beviel ze wel. Eenmaal binnen bij de dierenarts maakten een paar pups zich dusdanig kenbaar, zodat hun opwachting niet onopgemerkt bleef. Al gauw kwam de assistente even kijken naar waar dat ‘gepiep’ vandaan kwam. Dan met z’n allen naar binnen. Eerst werd Charlotte gecheckt en goed bevonden. Daarna mochten alle pups vrij rondlopen waarna eenieder aan de beurt kwam. Ook hier de nodige lof en het was klasse om te horen dat ze allemaal gezond waren. Het was voor de dierenarts nog een hele klus om die speelse en zeer bewegelijke club te onderzoeken. Maar het is uiteindelijk gelukt.

De dierenarts maar ook zijn assistente vroegen of alle pups al een baasje hadden, hetgeen bevestigend kon worden beantwoord. Want nog steeds krijgen we nog de nodige aanvragen en verzoeken om op de wachtlijst geplaatst te worden. Met alle geïnteresseerden hebben we allereerst een gesprek gehad (één gezin komt nog), omdat we zeker willen weten dat de pups naar de juiste eigenaren gaan. Ook dit keer hebben we weer geweldige baasjes voor de pups en zullen we ze weliswaar met een brok in de keel, maar met een goed gevoel met de nieuwe baasjes mee laten gaan. Maar gelukkig hebben we nog ruim twee weken om van ze te genieten en ons verder bezig te houden met de socialisatie.

Afsluitend nog wat foto’s van het bezoek aan de dierenarts.

IMAG0326
Eerste injectie: Was dat nu alles??
IMAG0325
Even kietelen
IMAG0324
Achterzijde zit ook goed vast!
IMAG0323
Kijken of alle ribbetjes er zitten
IMAG0322
boem, boem…boem, boem…….Doet het prima
IMAG0321
Ook geslaagd
IMAG0320
en jij ook
IMAG0319
Zo ik zie de bodem….oké
IMAG0318
Staart zit er ook goed aan
IMAG0317
Niet in mijn vingers bijten graag
IMAG0315
ook een goede beat
IMAG0314
Daar komt de prik
IMAG0313
Die bilpartij mag er zijn hoor!
IMAG0312
Zo…. het buikje voelt ook goed aan!
IMAG0311
Kerel, ze zitten er allebei en ook al ingedaald!!
IMAG0310
Mooi melkgebit: Zeg eens AAAA?