De laatste loodjes

Het wordt steeds drukker in de buik van Charlotte. De kleintjes bewegen volop en mama Charlotte ligt inmiddels op haar gemak lees: op haar rug heerlijk warm op een vet-bed en warmtedekentje de laatste dagen tot de bevalling uit. Op de buik liggen wordt steeds moeilijker en het grut is zo beweeglijk dat we begrijpen dat dat nu niet de meest fijne positie is. Afgelopen vrijdag is er een echo gemaakt bij onze dierenarts. Al snel kwamen er al 4 vruchtblaasjes in beeld waarin al heel duidelijk de kleine skeletjes met bijbehorende kloppende hartjes te zien waren. Dit belooft wat, maar we moeten maar rustig afwachten tot aan de bevalling. Devies blijft rust en regelmaat, zodat Charlotte goed voorbereid aan de bevalling kan beginnen. Wel trekt ze zoals altijd vlak daarvoor erg naar Bert toe, daar hij het is die haar door de bevalling loodst en als een volleerde vroedman de kleintjes geboren laat worden en de jonge mama gerust blijft stellen, zodat welke stress dan ook wordt voorkomen.

Alles staat reeds gereed en de laatste voorbereidingen worden getroffen. Charlotte slaapt al in de werpkist en voelt zich daar het meest op haar gemak. De rest van de roedel laat haar met rust en dat dwingt ze ook wel af.

Nog even wat foto’s, waarop duidelijk te zien is dat Charlotte’s buik overvol is. Weer een paar spannende dagen voor de boeg, die hopelijk weer goed gaan verlopen. De toekomstige eigenaren krijgen na 2 à 3 dagen een telefoontje. Na deze dagen weet Bert dat alles goed gaat met de pups. Met andere woorden ze drinken en groeien goed en vertonen geen afwijkingen. Dus allemaal nog even geduld, we houden jullie op de hoogte.

 

img_20351
Zo lig ik perfect!!!
img_20451
Ook dit is niet verkeerd!

 

 

 

 

 

img_20461
Nog even en tukje doen
img_20471
Heerlijk die rust. Word al zo moe van al dat getrap in mijn buik, die inmiddels al een aardige ballon is!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij het volgend bericht wordt duidelijk hoeveel pups ik ter wereld heb gezet. Blijft nog even spannend!!