Charlotte heeft pups!

Nieuw leven bij Kennel Aan den Voorhoeve

Het waren drukke en spannende dagen in Huize Klink. Zondag 11 december begon mama Charlotte met het baringsproces. Alles was klaar dus vooralsnog geen enkel probleem. De vorige drie nestjes verliepen vlot, dus eigenlijk dachten we dat dit deze keer weer het geval zou zijn. Moeder Natuur had echter een ander plan en ook dat mochten wij ervaren. Na maandag volop weeën en de nacht van maandag op dinsdag was Charlotte te uitgeput om aan het persen te beginnen. Om de pups en Charlotte niet in gevaar te brengen heeft Bert onze dierenarts gebeld. In gezamenlijk overleg werd besloten om haar een handje te helpen in de vorm van een weeën- stimulerend middel en nog een extra injectie Calcium voor het op gang komen van de melkproductie. De eerste moedermelk is van groot belang, omdat daar o.a. de nodige afweerstoffen voor de pups in zitten.

Charlotte mocht weer naar huis om te wachten op wat komen zou. Maar het zette niet door en daarop besloot Bert om door te pakken. De dierenarts gaf hem gelijk en verzette wat afspraken om een keizersnede uit te kunnen voeren. Het leek een scene uit The Incredible Dr. Pol. Binnen 6  minuten werden de kleintjes geboren. De assistente en Bert wreven de pups droog om de ademhaling op gang te krijgen en dit verliep heel goed. Wat een opluchting voor ons allemaal. Alle pups en Charlotte deden en doen het voortreffelijk. De dierenarts was terecht ook heel verheugd over de afloop en vroeg Bert of hij dit mocht publiceren op zijn facebooksite. Bert vond dat geen probleem, zich niet realiserend dat daardoor meerdere  vrienden van ons het zouden lezen. De dierenarts liet Bert weten dat bij hen de inbox ‘ontplofte’, zo kwamen bij ons de telefoontjes en mailtjes ook binnen. Vreselijk gezellig want wat zijn wij blij als fokkers dat alles zo goed is verlopen.

De reden voor de keizersnede is wellicht gelegen in het feit dat de eerste pup niet goed voor het geboortekanaal van Charlotte lag en dit dus blokkeerde. Hierdoor was het voor de rest ook niet mogelijk om geboren te worden. Door tijdig ingrijpen kon worden voorkomen dat er wat mis kon gaan met de pups maar ook met Charlotte, die natuurlijk geheel was uitgeput.

Ook de grootte van dit nest is voor ons uitzonderlijk. Met het toelaten op de wachtlijst houden wij ons aan het aantal van de voorgaande nesten. Dit betekent dat wij nu een reutje ter beschikking hebben en een tweede reutje, omdat één van de geïnteresseerden nog even wilde wachten tot een volgend nestje vanwege de opstart van haar nieuwe zaak.

De nieuwe eigenaren nodigen wij voor een eerste bezoek aan de pups uit over 4 weken. De eerste weken moeten de pups eerst voldoende weerstand kunnen opbouwen via de moedermelk. Daarnaast is de rust rondom het jonge nest ook zeer belangrijk. Ook voor de rest van de roedel is het nieuwe nestje natuurlijk een grote maar welkome verandering.

Nog even wat foto’s van de pups als afsluiting. Mocht u interesse hebben voor een reutje, belt u gerust even na 19.00 uur ‘s avonds.

img_20481 img_20501 img_20531

 

img_20671 img_20681 img_20631

 

 

 

 

 

Nog even een foto van de vader, Aram vom Altsiedlerhof

Aram vom Altsiedlerhof