Tweede nestje Elsa geboren!

Op vrijdag 9 juni jl. diende het tweede nestje van onze Elsa zich aan. We hadden al wel een vermoeden dat ze weeën had, maar deze waren amper waarneembaar. Wel hoorden we haar zo af en toe even kreunen maar daarna was alles weer normaal althans zo leek het. Tot zo rond de klok van acht uur toen ik langs de werpkist liep en automatisch in de werpkist keek, zag ik dat ze een perswee had zonder ook maar één kik te geven. Alles had ik al klaar gelegd voor de bevalling, maar ik had nog niet het noodnummer van de dienstdoende dierenarts klaarliggen plus bij welke praktijk ik mij zou moeten melden indien dit noodzakelijk zou blijken. Dit was snel uitgezocht zodat ik mij nu geheel op de geboorte van de eerste pup kon gaan richten. Om even voor half negen diende deze zich aan. Alles verliep volgens ‘het boekje’ zodat Elsa na zo’n 15 minuten haar eerste pup kon gaan drooglikken en masseren. Het was een teefje, donker wildkleur zoals ik het op dat moment kon beoordelen. Nadat ze helemaal droog was gelikt door Elsa, begon ze al richting de tepels te kruipen om de eerste melk tot zich te nemen. Vanaf dat ogenblik ging Elsa er maar weer eens goed voor liggen en kwamen de persweeën weer terug. En zie daar na een korte tijd meldde nummer twee zich waarna het hele ritueel weer opnieuw startte. Dit alles herhaalde zich daarna nog twee maal. Elsa had 4 pups, één teefje en drie reutjes. Het teefje en een reutje donker wildkleur waarbij het reutje mogelijk een black & tan wordt, maar dat is nu te vroeg om te zeggen en twee chokolade bruine reutjes. De laatste twee zijn overigens nog niet besproken als gevolg van twee afzeggingen.

Hieronder de eerste foto’s van Elsa met pups.

De eerste twee
Alles compleet
Even een close-up