Pups Elsa 6 weken.

Het zijn al echte mini-hondjes, die de buitenwereld nu wel eens willen ontdekken. Met veel gekrakeel maken ze dit kenbaar, maar alvorens alle vier rond te kunnen laten lopen, is mama Elsa heel druk met aan de andere teefjes met name Charlotte als zijnde de alpha-teef door zacht gegrom duidelijk te maken dat ze nu alleen voor de opvoeding verantwoordelijk wil zijn en de anderen pas later in de tijd hun taak mogen gaan vervullen. Caitlin vindt zichzelf nu al ouder en laat zien dat je op de rug moet gaan liggen wanneer er ‘gevaar’ dreigt. Ze vindt het prachtig dat kleine grut en is er niet bij weg te slaan.

De ontdekkingsreis bevalt het grut zo goed dat ze al vrolijk door de kamer banjeren en spelen met elkaar is natuurlijk ook geweldig, daarbij worden de oortjes over en weer ook niet gespaard. Het is een actief en levendig stel en ze houden ons flink bezig.

Maar dat was nog niet alles voor deze week. Op dinsdag kwam de chipper. Eerst een akelige naald waarmee de chip bij de schouders werd geïnjecteerd en dan die gruwelijk smakende wattenstaaf waarmee voor de DNA het wangslijm werd afgenomen. Dit alles hebben de kanjers kranig doorstaan. Jammer genoeg geen spectaculaire beelden van deze happening.

En dan op vrijdag naar de dierenarts. Heel wat bewonderende blikken voor al dit fraais. Mama Elsa was extra zorgzaam en beschermend en zo hoorde het ook zei de dierenarts. Het is een goed moedertje. Zelfs het bazinnetje van een broer van Einstein kwam kijken en vond ze prachtig. Dat zijn ze ook, maar nu even terug naar de harde werkelijkheid. Er moest natuurlijk even goed worden onderzocht, er werd geluisterd, geklopt en gevoeld en zelfs de oortjes en tandjes kwamen aan de beurt en ja hoor, de kanjers kwamen allen goed door de hondjes-APK. Jasper onze dierenarts vond het weer een heel geslaagd nest waar we heel blij mee zijn.

Tot slot nog even de eerste inenting, die zonder een kik door de pups werd geaccepteerd. Het was het weekje wel en als beloning mochten ze vanmiddag heerlijk op het gras met elkaar ravotten. Niet altijd even zachtzinnig, want die grote oren zijn heerlijk om de net verkregen melktandjes in te zetten.

Tot slot weer even wat beeldmateriaal van afgelopen periode.

Als eerste in mama Elsa aan de beurt
Even voelen of alles op de juiste plek zit!
Hartje en longen functioneren ook prima
Teuntje krijgt alvast een gebits-check
Even kijken en voelen of alles aanwezig is![caption]

[caption id="attachment_5038" align="alignleft" width="300"] Even een diepe zucht Mo en nog maar eens.

Even een gehoorgang check…. geen vreemde voorwerpen aanwezig!

Oeps wat gebeurd er nu……..? En zijn ze ingedaald…. allebei?
/caption]

Kijk eens in de poppetjes van mijn ogen….
Daar komt ie dan Winston……..Ooohhh niets van gemerkt. Goed hè
Nou het eerste gedeelte van de APK zit erop. Viel best wel mee hoor!!!

Voor het eerst naar buiten!

Wat is dat groene spul toch. Het kriebelt ook nog aan mijn pootjes
Kijk…. daar is tante Caitlin. Dooooeeeeiiii
Lekker hè zo in het zonnetje!!

IMAG0636

IMAG0637