Pups Elsa 8 weken oud.

Wat een heerlijke deugnieten zijn het. Na het nog steeds broodnodige slaapmoment melden ze zich luidkeels voor de steeds zo belangrijke speelmomenten. Ze hollen door de kamer en laten niemand met rust. Ook mijn sokken moeten er aan geloven. Stiekem wurmt zo’n kleine doerak zich in mijn broekspijp en heeft al gauw een sok te pakken. Alles wordt nu ontdekt met die kleine scherpe tandjes. Natuurlijk ook de oortjes van broertjes en zusje. Maar een stoere teckel wijkt niet terug voor een grotere en oudere teckel, ook daar worden die tandjes even ingezet. Onze roedel maakt de pups er door middel van een opvoedkundige grauw er op attent dat dit niet gewenst is. De pups laten dan zien door op de rug te gaan liggen dat ze onderdanig zijn, dus dat hebben ze al geleerd. Meteen het hazepad kiezen is ook nog een optie. Ook onze puppytrainingsmat biedt vele mogelijkheden. Zo kun je er als pup flink je tanden inzetten en wat is er nou leuker om eens flink te snipperen. Caitlin gebruikt de trainingsmat ook als relaxplek als er net een nieuwe en schone mat op ligt. De pups doen dit al snel na. Het is een drukte van jewelste in Huize Klink. Maar we genieten weer volop.

Over genieten gesproken. Afgelopen week zijn de pups in groepjes van twee mee geweest naar een dagbehandelingslocatie waar ondergetekende als vrijwilligster werkt. Bert houdt met enige regelmaat een praatje over het fokken van honden op verschillende locaties en showt gelijker tijd dan enkele pups. Wat was het genieten voor de bezoekers van de dagbehandeling, die veelal honden hebben gehad, maar door de locatie waar ze nu wonen en/of door hun ziekte geen huisdier meer kunnen hebben. Nu weer even met zo’n kleine pup te kunnen knuffelen doet oude tijden herleven en gaf vreselijk veel plezier en glanzende ogen. De pups vonden het ook fantastisch en hebben menig likje uitgedeeld. Er werden de nodige foto’s gemaakt en menig begeleidster denkt inmiddels serieus na over het aanschaffen van een teckel. Juist omdat ze zo heerlijk knuffelig zijn en erg lief. Het waren voor alle mensen en voor ons zalige momenten met een gouden randje.

’s Avonds nog even de wormenkuur en de week zat er weer op. Nog een laatste week en dan zullen Teuntje, Fien en Mo naar hun nieuwe baasjes gaan. Winston blijft nog even langer, daar zijn baasjes nog even op vakantie zijn. Geen probleem dan wordt het niet meteen zo leeg in huis.

Wederom wat foto’s en kleine filmpjes waarop weer mooie momenten zijn vastgelegd.

Mo heeft alvast een mooi plekje uitgezocht
Caitlin wordt door alle 4 belaagd.
Fien krijgt een aaitje van Caitlin
Valt er nog wat melk te halen????
Ik ben wel lief hè mama
Zo, even bij tante Caitlin een wit voetje halen
Lekker hè
Mo heeft zijn kussentjue gevonden en Teuntje kijkt Puck nog maar eens diep in de ogen: mag ik op jou liggen?
Zo kan ik de kamer goed overzien terwijl de zon heerlijk op mij schijnt!

MVI_2517