Vijfde en laatste nestje van Charlotte geboren

Op woensdag 28 februari mochten wij het vijfde en laatste nestje van Charlotte verwelkomen. Ons moedertje begon de dag ervoor al met de weeën en heeft er een dag en nacht over gedaan alvorens het eerste reutje geboren werd. Zoals gewoonlijk ontfermde Charlotte zich weer met alle liefde over de pup en was ze weer op en top moedertje wat we al van haar kenden. De ervaring heeft ons geleerd dat als Bert maar in de buurt blijft en er rust en regelmaat heerst, de teefjes het gehele baringsproces rustig over zich heen laten gaan. Charlotte laat het wel weten dat er een wee is en haar kreunen alarmeert de roedel, die dan toch denken dat ze even in de werpkist moeten kijken. Mis! Charlotte beschermt haar pas geboren pups en kijkt even zeer boos en grommend over de rand. Ze zullen nu nog even moeten wachten alvorens kennis te mogen maken met de pups.

Zo de laatste minuten zijn aangebroken.

Voorlopig is het slapen en drinken bij mama. Charlotte poetst de billetjes en zorgt dat de slaapplek schoon blijft. Ze is proper onze zorgzame dametje en de wasmachine draait overuren. Ook onze krant wordt goed hergebruikt en Bert wordt regelmatig door Charlotte geroepen wanneer ze hulp nodig heeft bij het juist positioneren van de pups. Ze zijn al goed levendig en ondanks dat ze eerste twee weken niets zien of horen, tijgeren ze al flink rond en dan wil het wel eens zijn dat ze achter mama liggen. Charlotte pakt ze dan zacht met haar bek op en legt ze weer op de juiste plek. Of Bert wordt dan ingeschakeld. Je kunt er lekker druk mee zijn, maar we hebben er zoveel plezier aan.
Zaterdag waren de drie cruciale dagen verstreken en werden de toekomstige baasjes door Bert geïnformeerd dat hun pup geboren was en het goed deed. Wij hebben altijd een aantal extra geïnteresseerden op de lijst, omdat er altijd wel mensen zijn, die al een pup elders hebben aangeschaft. Geen probleem, maar het zou fijn zijn dat men dat even liet weten. Wij verwijzen velen door omdat de wachtlijst ‘vol’ is en wellicht hadden wij dan al iemand anders blij kunnen maken. Geen verwijt hoor, maar even een aandachtspuntje.
De toekomstige baasjes waren opgetogen en zullen over drie weken de pups mogen bezoeken. Altijd voor allemaal een prachtmoment.
We houden via onze website alle geïnteresseerden op de hoogte zowel tekstueel als met de nodige foto’s.
Veel plezier en stuur gerust een vraag of reactie.

Goed toeven hier, drinken komt regelmatig langs en we worden continue gewassen en schoon gelikt!!

Zo lekker even de ruimte! daarbinnen was het vééééél krapper!
Net droog!!

Vind je ze niet prachtig????