Derde nestje Puck geboren

Het bleef maar warm en Puck met haar dikke buikje sjokte al puffend rond. We hadden het te doen met haar. Je zult maar hoogdrachtig zijn met die warmte van de afgelopen dagen. Zoals al onze teefjes, die drachtig zijn geweest, week ook Puck niet van onze zijde. Met name Bert moest in de buurt zijn, zo nu ook. Donderdagmiddag rond het middaguur begonnen de weeën en op enig moment wilde ze de werpkist graag in om in alle rust het baringsproces te laten verlopen. Als je Puck maar bemoedigend en rustig toespreekt, verloopt alles rustig en na tevredenheid. Bert wist dat het weer een nacht zou worden zonder nachtrust, maar heeft het er iedere keer weer met liefde voor over. Om 00.30 uur kwam het eerste pupje ter wereld. Even wat controles, Puck de navelstreng door laten bijten, het vliesje verwijderen, droogwrijven en de rest door Puck laten drooglikken en de pup, een teefje, was klaar voor de grote wereld. De kleine meid was hongerig en ging direct op zoek naar die zo gewenste moedermelk. Om 01.30 uur kondigde zich een reutje aan en om 02.30 uur nummer drie, ook een teefje. Allen hongerig en mama Puck als een trotse moederkloek dicht bij haar pasgeborenen in de buurt vond het nu ook tijd om de ogen even te sluiten. Ze was behoorlijk moe na zo’n geweldige inspanning. Voor Bert was het wachten op mogelijk nog een pup maar hierbij bleef het. De werpkist werd weer schoongemaakt, een nieuwe, schone handdoek voor Puck en de kroost en ook Bert kon nog een uurtje zijn ogen dicht doen.
De pups krijgen over een aantal weken hun eerste bezoek van hun nieuwe baasjes en ja die zijn inmiddels bekend! Nu nog geen bezoek. Dit om infecties te voorkomen en de pups rustig te laten wennen aan de nieuwe omgeving. Ze zijn nu nog erg klein en het wachten is nu op het moment dat de oogjes en oortjes open gaan, doorgaans zo’n 10 à 12 dagen na de geboorte, en ze langzamerhand ook zo de wereld kunnen gaan ontdekken.

Vooralsnog even wat foto’s van al dit moois.

Daar zijn ze dan, mijn twee dochters en zoon!!
Liggen jullie goed???
Zo, nu ik ook even de oogjes dicht