Pups Puck 7 weken oud

Wat gaat de tijd weer snel en wat groeien ze goed. Zo lig je als pup nog lekker te drinken bij je mama en zo ga je op ontdekkingstocht. Je wereld wordt zo veel groter als je lekker door de werpkist scharrelt en je naast het eten en slapen veel meer tijd kunt besteden aan het spelen met je broertje en zusje. Die krant, waarop je leert poepen en plassen, is natuurlijk ook leuk om met de tandjes te versnipperen. Regelmatig horen wij de kleine rakkertjes scheuren en snipperen. Wat natuurlijk ook erg leuk is om die vlijmscherpe tandjes even in je broertje of zusje te zetten. Ja, corrigeren moet hier wel eens, maar meestal loopt het met een sisser af en mama Puck is natuurlijk ook in de buurt om te troosten waar nodig.

En ook deze keer kwam die grote meneer van de Raad van Beheer om de pups te chippen. Weer die nare injectie tussen de schouderbladen en die reuze-wattenstaaf in het bekje, maar ja, wat moet – dat moet, zullen we maar zeggen.

Dan denk je dat je alles hebt gehad, moet je ook nog naar de dierenarts. Voelen, kloppen en luisteren en weer een injectie. Je voelt je dan echt een speldenkussentje. We werden allemaal gezond verklaard en we kregen een compliment dat we er zo mooi glanzend uitzagen. Wisten we eigenlijk stiekem al wel, want Bert, Herma en bezoekers vinden ons ook zo mooi. Lekker puh.

Inmiddels mogen we ook al in de kamerkennel en heerlijk door de kamer banjeren. De oudere teckels vinden het prima en de jonkies Fleur (oranje halsbandje) en Sofie (rode halsbandje) – vijf maanden oud – vinden ons te gek en laten ons alles zien en spelen volop mee. Een drukte van jewelste, maar zo gezellig. Nog even de namen van het kleinste grut Otje (gele bandje), Guusje (rode bandje) en Ernest (blauwe bandje), zodat onze lezers ze herkennen op het beeldmateriaal.

Laten wij zeker onze aanstaande mama’s niet vergeten, zijnde Elsa en Caitlin. De buikjes groeien gestaag en wij zorgen voor rust en regelmaat, zodat de vruchtjes zich goed ontwikkelen.

Door de vele nare berichten over dierenleed neemt niet alleen het aantal aanvragen toe, maar ook de vraag of men eens een kijkje mag komen nemen in onze huisfokkerij. Natuurlijk kan en mag dat. Wat is er nou fijner dan geïnteresseerden, die zich goed voorbereiden op de komst van een pup. Daarbij laten wij onze roedel graag zien en nemen we de tijd om ze onder het genot van een kopje thee of koffie voor te stellen. Onze reu Einstein neemt alle tijd tijdens een bezoek de juiste baasjes te vinden. Prachtig om dit te zien en voor de roedel blijft al dit bezoek een feest.

Wij werken met een wachtlijst en ook voor volgend jaar zijn er al weer aanvragen. Mochten wij u niet van dienst kunnen zijn dan kunnen wij met u uitwijken naar een bevriende, zeer gerenommeerde fokker, die u wellicht van dienst kan zijn. Met elkaar doen we er alles aan om gezonde en karaktervolle teckels te fokken. Belt of mailt u gerust voor meer informatie.

Onderstaand nog wat beeldmateriaal om van te genieten.

 

Guusje
Otje

 

Mr. Ernest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo even uitrusten na ons uitstapje en bezoek aan de rest van de clan!!

 

MVI_2874 

Ook clicken op bovenstaande link (mvi 2874)