Pups Elsa en Caitlin 4 weken oud

Daar liggen ze dan heerlijk te slapen met volle buikjes. Mama Elsa en mama Caitlin strekken nu regelmatig de pootjes even buiten de werpkist. Het is en blijft een hele taak voor de kleine moedertjes en wij kunnen ons voorstellen dat je dan even de pootjes wilt strekken, maar wanneer een kreet uit de werpkist komt, willen ze graag weer terug, want er zou eens iets kunnen zijn. Met veel liefde en geduld wordt er gepoetst en gezoogd. Dat is goed te zien. De kleintjes groeien goed en ze glanzen prachtig. De mama’s zijn nog even alert als er ‘vreemden’ even naar binnen kijken. Onder luid geblaf worden ze terug gewezen. Wat denkt dat vreemde volk wel en moeders wil is wet.

Het grut loopt al dapper door de werpkist en de eerste lesjes zindelijkheid van mama boeken al resultaat. Behendig klauteren ze over een balkje naar de krant om daar hun behoefte te doen. Ze lopen en spelen geregeld, maar als echte pups wordt er natuurlijk ook veel geslapen. Nog even en dan gaan ze onder begeleiding van de mama’s en Bert en Herma de kamer in en nog wat later zullen ze kennis maken met de rest van de roedel. Nu nog even toe groeien naar die periode, want voordat wij het weten, zijn ze weer door deze vertederende periode heen en proberen ze met de scherpe tandjes door kabeltjes heen te bijten, verscheuren ze de krant of proberen elkaars oren te perforeren en dit dan onder een luide gil. Ja, dan zijn wij als fokkers aan de beurt met opvoeden. Het blijft geweldig om te doen en vooralsnog gaan we er fijn mee door.

Inmiddels hebben zij de tweede wormenkuur met goed gevolg doorstaan. Geen bijzonderheden. Zij geven hun kort geleden geopende oogjes goed de kost en reageren al direct op ‘vreemde’ geluiden. Het zoeken naar de melkbar gaat nu ook veel sneller; af en toe tot groot ongenoegen van moeder Elsa en Caitlin. Wanneer zij weer terugkeren in de werpkist is het vaak meteen: ‘Aankoppelen’ de melkbar is er weer en direct hoor je tjoep,tjoep, tjoep, en aansluitend een overweldigend gesabbel.  Moeder Elsa en Caitlin laten het (nog wel) gelaten toe.

De bijbehorende kiekjes vanuit ‘Huisje Weltevree’ staan hieronder.

 

Op zoek naar melk en schoonmaakbeurt door Caitlin
Joris heeft de melkbar inmiddels gevonden
mama Caitlin wacht op haar eten

 

 

 

 

 

 

Wachten op mama met verse melk!!
Lekker hoor die volle melk, even laten bezinken.
Kiekeboe (2x)
Even checken of de bodem er wel goed inzit.
Zooooooo…dat ziet er leuk uit, nooit geweten dat er buiten de werpkist ook nog een leven bestond!!!

 

 

 

Zo tot de volgende keer; zijn we weer groter gegroeid!!