Pups Elsa en Caitlin en Elsa 7 weken oud

Wat een drukke weken voor de pups en ons, maar het was weer gezellig. Allereerst kwam de chipper. Zonder al teveel tegensputteren, kon de chip worden geïnjecteerd en het DNA worden afgenomen. De chipper complimenteerde ons met de mooie, lieve roedel, die als nieuwsgierige aagjes om de chipper heenliepen om maar niets van dit alles te missen. Sterker nog onze Sophie wilde alleen maar bij hem op schoot. Na al deze handelingen waren de pups d.m.v. de ingebrachte chip officieel geregistreerd ten behoeve van de Raad van Beheer. Het DNA wordt nu opgestuurd naar een laboratorium om vast te stellen dat de opgegeven reu ook echt de vader van deze pups is. Mocht dit niet het geval zijn, worden er geen stambomen voor de pups afgegeven. Als alles naar behoren is, kunnen de stambomen worden aangemaakt. Tussendoor waren er de nodige telefoontjes en aanvragen voor pups met als gevolg dat de wachtlijst voor de eerstvolgende nestjes al weer vol loopt. Daarbij waren er nog de nodige kraambezoekjes voor de pups, wat altijd weer erg gezellig is. Het is zo fijn om mensen blij te kunnen maken met een pup, die door ons met veel liefde, passie en zorg zijn gefokt. Ook brengen vele geïnteresseerden voor een teckel een bezoek aan ons om te kunnen zien hoe een huisfokkerij eigenlijk functioneert en of een teckel echt iets voor ze is. Liever zo dan dat men later spijt krijgt van het kopen van een pup. Zo kan men ook zien waardoor de kosten voor een rashond dan wel hoger zijn, maar dat het voor een fokker ook veel kost en dan rekenen wij de arbeidsuren niet eens mee. Dan zouden ze echt onbetaalbaar zijn en het blijft natuurlijk iets wat je met liefde en passie doet en niet iets om rijk van te worden.

Ook zijn de pups weer “ten prooi” gevallen aan de derde wormenkuur. Alle pups hebben deze met goed gevolg ondergaan en er waren geen bijzonderheden te melden in de daarop volgende dagen. Op naar de vierde ronde!!

Eveneens brachten de kleintjes voor het eerst een bezoek aan de dierenarts. Er werd weer betast en geluisterd en ook deze keer kwamen ze allemaal als goed gezond door de keuring. Ook de eerste injectie werd geplaatst. Wat een belevenis, maar alle bewonderende woordjes, knuffels en complimenten van de dierenarts en zijn assistente maakt veel goed. We kunnen weer blij zijn met deze geslaagde nestjes. Inmiddels verplaatsen de pups zich overdag naar de kamerkennel alwaar zijn meer ruimte hebben en waar zij ook wat beter zicht hebben op de andere teckels van de roedel. Andersom is het natuurlijk vreselijk interessant voor de roedel om zich voor te stellen aan de nieuwe leden van de roedel al zal dit slechts van korte duur zijn. De volgende stap zal zijn dat de meute zich tussen de rest zal gaan begeven in de kamer. Maar daarover de volgende keer meer.

Alvorens op grote ontdekkingsreis door de kamer te gaan, werd er eerst een ‘pasfoto’ van iedereen gemaakt. Dit bleek achteraf nog een hele klus omdat iedereen vreselijk nieuwsschierig was en maar al te graag  de kerstboom van dichtbij wilde bekijken, die nu al in de kamer is verschenen.

Ik ben Puk
Ik ben King Arthur
Ik ben Tripel
Ik ben Saartje
Ik ben Joep
Ik ben Cato

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de ‘ontdekkingsreis’ is een goede slaapbeurt echt noodzakelijk!!!

Grijs = Puk

Blauw = King Arthur

Geel = Tripel

Rood = Saartje

Paars = Joep

Oranje = Cato