De pups van Puck zijn geboren.

Afgelopen weken zagen we onze Puck langzaam maar zeker steeds dikker en ronder worden. Haar buik hing bijna op de grond en ook het lopen kostte haar zichtbaar veel energie. Het liefst lag ze alleen in haar bench waar ze regelmatig te vinden was. Ondanks dat de buitendeur open stond, bleef ze graag binnen maar wel in haar eentje.

puff, puff, hijg, hijg………
Het begint…

Vrijdag 20 september jl. werd onze Puck ’s morgens wat onrustig en Bert kon al snel weeën activiteit waarnemen. We hadden ons al voorbereid op een lange dag en nacht, maar één van de pups ging, bleek later, letterlijk dwars liggen.  De weeën kwamen redelijk snel maar het schoot niet echt op. I.o.m. de dierenarts werd er een weeën versterkend middel toegediend waarna de weeën elkaar in snel tempo opvolgden. Toen na 25 minuten er nog geen pup was ingedaald in het geboortekanaal, was snel handelen vereist om mama Puck en haar pups niet in gevaar te brengen. Bert – daadkrachtig als hij is – belde wederom de dierenarts en liet weten er binnen 10 minuten te zijn en dat er indien nodig een keizersnee diende te worden uitgevoerd. Daar aangekomen vond er direct een onderzoek plaats en kon de dierenarts het dwarsliggertje voelen. Zonder aarzelen werd alles in gereedheid gebracht voor de ingreep waar Bert bij aanwezig mocht zijn. Het verliep goed en niet al te veel later werden er vier prachtig glanzende pups geboren. Iets om volgens de dierenarts trots op te zijn. Eén van de dametjes zal bij ons blijven en na de pensionering van Puck, haar rol overnemen, terwijl mama Puck heerlijk bij ons mag blijven. We kunnen haar zeker niet missen daar onze gepensioneerde dametjes bij ons nog steeds een heel belangrijke rol spelen tijdens de socialisatie en als heerlijke schootverwarmers. De nieuwe baasjes zijn inmiddels over de geboorte geïnformeerd en mogen in de week van 14 oktober hun kleine pup komen bewonderen. Het aanraken van de pups gebeurt door Bert. Later zijn bezoekjes altijd mogelijk en vinden wij dan ook heel gezellig.

Nog even als besluit een paar kiekjes van de moeder Puck en de kleintjes. Erg klein, maar ze groeien goed. Ook zullen we onze volgers tweewekelijks op de hoogte houden via de website.

Nog aan het bijkomen van de operatie maar …….. met 4 gezonde pups waar ze vreselijk trots op is.
Nummer 4 ligt onder de snuit van Puck