Dag lieve Juul, Louis, Josefien en Twiggy.

Ze worden even in volgorde van vertrek door ons genoemd, omdat ze ons allemaal zo dierbaar waren en zijn. Mama Dakota heeft ze echt gemist en heeft terecht veel extra aandacht gekregen van ons en de roedel. Langzamerhand wordt ze weer de ‘oude’ Dakota, maar het verwennen gaat lekker door en de anderen profiteren daar ook goed van mee. Heerlijk deze zo goed uitgebalanceerde roedel waar binnenkort hopelijk een pup van Puck aan toegevoegd zal worden, met een naam, die zo goed bij het karakter van mama past, zijnde Gentle (Engels voor o.a. aardig). Intussen worden we verrast met telefoontjes, e-mails en vele foto’s van de vertrokken pups. Dat weten wij enorm te waarderen. Uit het oog is bij ons zeker niet uit het hart. Na een dracht van 9 weken, waarin we zorgen dat mama zich in alle rust kan voorbereiden op haar bevalling en na de bevalling een periode van 9 weken, waarin wij met de babyfoon naast ons bed en enkele controles gedurende de nacht om er zeker van te zijn of alles naar behoren verloopt, volgt natuurlijk ook de dag. Deze dag begint voor Bert al vroeg met het uitlaten en voeren van de roedel en vervolgens het verschonen van de werpkist – later de kamerkennel – het knuffelen van de pups en het dagelijks wegen van de pups. Alles voor het welzijn van moeder en pups. Dat zorgt natuurlijk voor een sterke band met de pups, omdat we ze zo volgen. Ook in de periode dat ze gezamenlijk met de roedel onze woonkamer onveilig maken. Genieten, maar bovenal de karaktertjes leren kennen, want dat is goed waarneembaar tijdens het spelen en de interactie met een pup afzonderlijk. Waar een voor ons uitgegroeide liefde voor de teckel in al die jaren toe heeft mogen leiden. We zijn echte bofkonten.

Intussen groeien de pups van Puck als kool. Zij heeft volgens ons ook wat slagroom in haar melkbar. In al haar rust voedt en likt ze haar kleintjes schoon. Ze is net zoals de andere moedertjes zo trots en zuinig op haar kroost. En wij wachten vol spanning op het moment dat de oogjes open gaan. Het gaat goed en daar zijn we reuzeblij om.

We sluiten weer even af met enkele foto’s

Nog allemaal lekker even in het zonnetje met mama Dakota.
Lekker knus zo met z’n allen.
Oeps, val ik (Louis) toch bijna uit de boot!!!!
Juul is inmiddels al bij haar nieuwe baasjes.
Ooo…ja, zo is het allemaal begonnen op 23 juli 2019 toen Dakota haar tweede nestje kreeg!!
Puck neemt het er even van na een drukke nacht. Het litteken op haar buik is inmiddels goed genezen.
Eén van de pups grijpt haar kans en drinkt alsof haar leven er van af hangt.