Pups Puck 4 weken oud.

Wat groeien ze goed. Het worden al echte minihondjes, die natuurlijk nog veel slapen, maar inmiddels ook lekker ravotten met elkaar. Mama Puck houdt het nauwlettend in de gaten en voedt ze regelmatig, zodat ze energie genoeg houden om te spelen. Na 4 weken werpkist laat mama Puck wel regelmatig weten even haar teckelpootjes te willen strekken. Ze wordt er door Bert dan ook uitgetild en kuiert dan heerlijk door de kamer of maakt op haar gemakje even een wandeling over ons terrein. Rustig aan dan breekt het lijntje niet, is volgens ons haar devies. We zijn natuurlijk best benieuwd of deze rustige houding ook door de pups wordt overgenomen. We zien het snel genoeg. Binnenkort gaan de pups met mama Puck verhuizen naar de kamerkennel, waardoor de fase van socialisatie verder wordt uitgebreid met vele nieuwe indrukken. Het is best arbeidsintensief, maar zo fantastisch om te zien hoe een pup uitgroeit tot een evenwichtige en gezonde pup. Dat het helaas ook anders gebeurt, werd ons van de week weer pijnlijk duidelijk bij het zien van een uitzending op NPO3 van Ellie Lust (in de handel), die undercover de wereld van de broodfokkers in Nederland en Hongarije onderzocht. Verschrikkelijke beelden van puppy’s, die veel te jong bij hun moeder worden weggehaald om te worden geëxporteerd naar Nederland en daar voor ‘weinig’ geld via met name Marktplaats ter verkoop worden aangeboden. Ja, een rashond is dan ook wel duurder, maar op deze website hebben wij al eens geschreven waar de hogere prijs door ontstaat. Er zijn vele broodfokker-hondjes , die al snel bij de dierenarts belanden met o.a. Parvo en andere gezondheidsproblemen, waardoor de kosten de prijs van een rashond meermaals overschrijden. Dan willen we nog niet eens denken dat er ook pups zijn , die dit niet overleven. Verschrikkelijk. Dit doet zo’n pijn. De rashondenfokkers doen dit niet voor het geld, maar willen gezonde en evenwichtige pups fokken, die jarenlang uw maatje mogen zijn.

Wat zijn we blij wanneer we worden gecomplimenteerd door onze dierenarts dat we zulke mooie en gezonde pups fokken. Daar doen we het voor.

Nu ik dit schrijf krijgen de kleintjes hun tweede wormkuur en een manicure. Zo heerlijk is het om te zien dat er al echt interactie met ze is. De wormkuur blijft smerig, maar het hoort erbij. Dan maar even een vies gezichtje.

Olav
Sam
Gentle
Puck

De eerste bezoekers zijn inmiddels ook geweest. Wat fijn weer om te zien dat men zo blij wordt bij het zien van deze wondertjes. En zo fijn de gesprekken, die we hebben over het toekomstige warme nest, waarin ze terecht gaan komen. Een extra bezoek vinden wij altijd geweldig en gezellig. Dus die afspraak is na het zien van hun pup dan meestal ook gauw gemaakt.

Ook hebben twee weken geleden op verzoek van een nieuwe puppy-eigenaar hun teefje  als gevolg van gezondheidsproblemen binnen het gezin weer opgenomen in onze kennel met het verzoek tot herplaatsing daar hij vond dat deze ‘droomhond’, zoals hij haar noemde, hier geen schade van mocht ondervinden. Duidelijk is hier gekozen voor het welzijn van de pup en wij kunnen deze eigenaar dan ook alleen maar complimenteren met deze moeilijke keuze. Hoe moeilijk en verdrietig het ook was, heeft hij het geluk van de pup voorop gesteld, ondanks het verdriet hierover. Na enkele dagen was het voor ons al meer dan duidelijk dat Julia, zoals ze vanaf nu gaat heten, perfect in de roedel paste en na ruggespraak met onze bevriende en zeer ervaren fokker hebben wij besloten haar fijn bij ons te houden. Indra, Fleur en Sofie zijn erg blij met hun nieuwe speelkameraadje en anders wij wel. Mogen wij u voorstellen aan Julia. In de toekomst zult u haar ongetwijfd vaker tegenkomen.

Onze laatste aanwinst: Julia
Julia

Als toegift nog even twee foto’s van 2 prachtige pups van onze bevriende fokker. Mocht u meer informatie over de 2 beschikbare pups wensen, belt u ons dan gerust. Tel.: 0523-330199 na 19.30 uur

Beschikbaar bij onze bevriende fokker donker wildkleur teefje
Choco reutje