Elsa voor de vierde keer mama geworden.

Op donderdag 19 december kondigden zich de eerste tekenen af bij Elsa voor de op komst zijnde bevalling. Het bleef echter bij tekenen en de bevalling stelde zich nog even uit. De vrijdag gaf hetzelfde beeld, maar zolang er nog geen persweeën zichtbaar waren, hoefden we ons nog geen zorgen te maken. De nacht van vrijdag op zaterdag begonnen de eerste persweeën en daarbij bleef het helaas. Hierdoor werd ingrijpen van de dierenarts noodzakelijk. Eerst maar eens een injectie toegediend om de weeën te versterken. Na een half uur was er nog steeds geen pup ingedaald, waardoor een ingreep onvermijdelijk werd.

Samen met de dierenarts en een opgeroepen assistente werd de keizersnede voorbereid. Bert kreeg natuurlijk ook een belangrijke rol. Hij had een transport bench, kruiken en handdoeken al meegenomen van huis. Het was niet z’n eerste keizersnede, waarbij hij aanwezig was.

Nadat Elsa gereed was gemaakt voor de operatie werd de verdoving toegediend. Daarna ging alles snel. De eerste pup ‘zag’ al na twee minuten het levenslicht. Daarna volgden er nog drie. Uiteindelijk waren het één chocoladekleurige reu en één chocoladekleurige teef en twee donkerwildkleurige teefjes.

De pups kregen direct een middeltje toegediend om de verdoving ongedaan te maken en werden drooggewreven, totdat ze zelfstandig  begonnen te ademen. Ook werd even snel gekeken of alles er ‘normaal’ uitzag, zoals dat bij een gezonde pup moet zijn. Alles zag er prima uit. De pups werden zolang onder een warmtelamp gelegd, totdat Elsa ook gereed was. Nog even een tegenmiddel geven tegen de verdoving en Elsa begon zich alweer te bewegen en met de oogjes te knipperen. Ook haar staartje kwispelde alweer een beetje toen ze Bert zag. Nog even de temperatuur opgenomen en zodra alles goed was, werd de ‘kribbe’ voor de reis naar huis in gereedheid gebracht. De kruiken werden met warm water gevuld en onder een dikke handdoek gelegd. Elsa werd erin gelegd en daarna de pups. Elsa begon meteen de pups verder schoon te likken zoals een goede moederteef dat doet. Nog even wat medicatie meegekregen voor de komende dagen, want die ‘ritssluiting’ in de buik van Elsa is natuurlijk de eerste dagen best wel gevoelig.

De reis naar huis duurde slechts 10 minuten en na afscheid genomen te hebben van de dierenarts en zijn assistente ging het huiswaarts.

Thuis gekomen moest de werpkist nog even opgeruimd en schoongemaakt worden alvorens het kersverse gezinnetje hun intrek kon nemen.  Ook de andere teckels waren natuurlijk heel nieuwsgierig  maar die moesten nog even wachten, totdat Elsa haar intrek had genomen in de werpkist.

Inmiddels zijn drie pups al toegewezen aan hun nieuwe baasjes.  Daardoor is er nog een chocoladekleurig reutje beschikbaar. Mocht u interesse hebben, laat dit dan even weten op 0523-330199. Update 2 januari: ook deze pup heeft inmiddels zijn gouden mandje gevonden.

Namens ons en al onze teckels wensen wij iedereen hele fijne feestdagen en een voorspoedig en gezond 2020.

Hierna volgen de eerste foto’s.

Het aftellen is begonnen
Net terug van de dierenarts met vier gezonde pups. Nog even een lekkere warne kruik in mijn rug!!
Niet slecht hè
Blauwe bandje is het reutje, de rest zijn de teefjes