Pups Elsa 6 weken oud

Voordat we het weten zijn de pups al weer 6 weken oud. Ze doen het vreselijk goed. Ze eten en groeien ook heel goed. Eigenlijk alles volgens het boekje en wat wil je als fokker dan nog meer te wensen hebben. Ondanks dat dit een rustig nestje is, beginnen ze de boel al wel een beetje op stelten te zetten. Zo is de krant, die voorin de werpkist ligt en dient als hondentoilet regelmatig een gewild object om heerlijk mee te gaan scheuren. ’s Morgens vroeg horen wij door de babyfoon de pups al scheuren met de krant en wanneer dat begint te vervelen, zetten ze hun nieuw verworven tandjes nog wel eens even in een broertje of een van de zusjes. Dat dit natuurlijk niet geheel pijnloos is, laten ze dan ook horen. Mama Elsa grijpt waar nodig in en gaat onverstoorbaar door met de opvoeding. Ze is ze langzaam aan het voorbereiden op de ‘grote mensen- en hondenwereld’. Zo leert ze de pups om niet te plassen en te poepen in het slaapgedeelte en netjes hun behoeftes op de krant te doen. Dat dit niet altijd lukt, moge duidelijk zijn. Door al dat heerlijke spelen en ravotten, ben je wel eens net te laat om op de juiste plek de behoefte te doen. Dat is dan maar zo en Bert heeft gelukkig kranten en schone handdoeken genoeg, dus het is zo weer proper in Huisje  ‘Weltevree’.

En toen kwam er opeens een grote man op bezoek. Bert en Herma noemden hem Frank en het was de chipper. Wij als pups kwamen er snel achter waar deze man voor kwam. Uit een grote tas kwam een doos en het nodige papier. Bert moest de man het lidmaatschap van de Nederlandse Teckel Club tonen en de stamboom van mama Elsa en las de chip uit, zodat hij wist dat de opgegeven teef – Elsa – ook daadwerkelijk de moeder was van onze kleine rakkertjes. Nadat aan alle formaliteiten was voldaan, kwam het echte werk. Allereerst het inbrengen van de chip en daarna de afname van het wangslijm ten behoeve van het DNA. De pups vonden het best interessant en lieten het rustig gebeuren. Ook de chipper sprak wederom zijn waardering uit voor het nest. Mama Elsa zag er op toe dat er niets gebeurde met haar zo geliefde pups. De chipper draagt vervolgens zorg voor het toezenden van het DNA-materiaal aan het Laboratorium en doet melding aan de Raad van Beheer dat hij het nest heeft gechipt. Mochten er misstanden door hem worden geconstateerd, dan meldt hij deze daar ook. Hij liet weten dat het er allemaal weer goed uit zag. Daar doen wij het als fokker dan ook voor.

Zo de chip zit erin. George gaf geen krimp!
Zo nu nog even wat wangslijm op de wattenstaaf aanbrengen voor het DNA
Zo nu is Olga aan de beurt; eerst de chip
De bekende wattenstaaf ook voor Olga.
De chip voor Puck
Ook Puck moet haar wangslijm afstaan.
De laatste chip voor Sam; zonder een enkel piepje.
ook de laatste wattenstaaf voor Sam.

Drie van onze pups hebben inmiddels bezoek gehad van hun toekomstige baasjes. De vierde pup krijgt ook nog bezoek. Wat ik nog even wilden vertellen dat door het chippen de kleintjes nu ook hun naam hebben gekregen. Het reutje met het lichtblauwe bandje heet George, het teefje met het paarse band heet Sam, het teefje met het rode bandje heet Puck en het teefje met het oranje bandje heet Olga.

Tot besluit hebben de pups hun tweewekelijkse wormenkuur gehad en waar nodig volgde een manicure. Ook krijgen ze nu gewelde puppybrokjes en eten ze al wat mee van de Carnibest en als toetje vaak ook nog wat geitenmelkpap met rijstebloem. Ze eten er graag van en groeien dan ook goed. Deze week staat er nog het nodige op het programma en wel de eerste inenting en de check door de dierenarts. Ook dit zal Bert proberen vast te leggen op foto’s. En als besluit zullen de pups worden verplaatst naar de kamerkennel, zodat de volgende fase in de socialisatie kan beginnen. Ook dit zal worden vastgelegd op foto’s.

Ben er gelukkig al aan gewend hoor!
Niet zo smerig als de vorige keer; valt best wel mee.
Heb ik nou dat spul gehad?
Lekker is anders, maar er is mee te leven; bbbrrrrr

Zo nu op naar de volgende etappe; de dierenarts voor onze eerste check-up en injectie…………..INJECTIE?????