Einde van de dracht van Sophie en Caitlin komt naderbij.

De buik van onze Sophie groeit nu met de dag. Ook die van onze Caitlin begint een kleine ronding te vertonen. Een teken dat ook hier de dekking is gelukt. Sophie is als eerste aan de beurt om moeder te worden en inmiddels is haar werpkist reeds gereed. Deze is voorzien van een nieuwe verflaag en ziet er spic & span uit. Hij wordt deze week in de kamer geplaatst zodat Sophie er alvast aan kan wennen. Ze zal toch een aantal weken met haar pups in deze kist moeten doorbrengen en ze moeten zogen en verzorgen. ook de werpkist voor Caitlin krijgt weer een frisse kleur. Deze zal eind volgende week in de kamer worden geplaatst in afwachting van de geboorte van haar pups. Intussen genieten beide dames van het zonnige weer van de laatste dagen zoals je hieronder kunt zien.

Heerlijk dat ochtendzonnetje.
Op een stoel en lekker in de zon; dat is nog eens genieten met een langzaan dikker wordende buik.

Dat het voorjaar is aangebroken is ook te zien buiten rondom de boerderij. Vele vogels zijn bezig met het bouwen van een nestje en iedereen wil natuurlijk een mooi plekje bemachtigen. Zelf heb ik zo’n 15 tal vogelhuisjes rondom de boerderij bevestigd aan bomen. ook een paar aan de boerderij en aan de schuren. In één huisje zagen we afgelopen zaterdag een bedrijvigheid van jewelste. Een pimpelmees vloog af en aan naar een vogelhuisje dat vanuit onze woonkamer goed is te zien. Ieder keer wanneer ze weer terug kwam, had ze de bek vol met nestmateriaal. O ok de zondag was deze dame er druk mee bezig. We zijn dus benieuwd of ook hier een nestje met pimpelmeesjes wordt uitgebroed. Dit nestkastje is door Herma vervaardigd en heeft een zeer solide dak zoals is te zien

Zo dit wordt mijn huisje voor de komende tijd, ziet er wel sjiek uit niet????
Met de bek vol nestmateriaal in één keer naar binnen!!!!!
Even controleren of de kust veilig is!!