Pup Sophie 2 weken en ook Caitlin brengt nieuw leven!

Het was me het weekje wel in ons anders zo teckelgezellig huis. In het weekend werd onze Dakota erg stil en futloos. Eten en drinken daar had ze niet veel zin meer in en ze lag stilletjes in haar mand met haar grote vriendin Puck, die op haar beurt haar likte en op wiens buikje Dakota mocht slapen. In de middag vertrouwden wij het niet en Bert besloot de dierenarts te raadplegen. Deze dacht net als ons aan een verstopping. Hij kon niets vinden en Bert moest zich weer melden als het weer terugkwam. Zondag en maandag ging het redelijk, maar dinsdag kwamen de klachten weer terug dus weer naar de dierenarts. Er werd een röntgenfoto gemaakt en daar zag men wat in de maag, o.a. onverteerbare brokjes. Dus kreeg ze wat laxeermiddelen mee, maar die hadden niet voldoende effect.

Op woensdag begon Caitlin, onze kaninchenteckel, met de eerste weeën. De dierenarts wederom gebeld of Dakota naar hen toe kon om met behulp van een kijkoperatie te zien wat er aan de hand was. Gelukkig was en is Dakota erg gezond en men heeft tijdens de kijkoperatie de brokjes weggehaald en de rest was goed, wellicht iets van een infectie. Maar dankzij tijdig ingrijpen is ons meisje al weer goed aan het opknappen en heeft ze al weer trek, maar nu nog even speciale voeding. Wat zijn we gelukkig.

Tijdens dit alles beviel Caitlin van haar eerste pup en leek alles verder goed te gaan. Echter nummer twee en drie lieten wel héél lang op zich wachten, terwijl deze er normaliter allang moesten zijn geboren.  Dus wederom naar de dierenarts en daar werd besloten een keizersnee uit te voeren daar er één pup een beetje dwars bleek te liggen. Na een half uur waren er nog twee prachtige en gezonde pups geboren. Hulde voor het team van Dierenartspraktijk Salland en natuurlijk ook voor Bert, die heel wat heeft moeten regelen, rijden en helpen die woensdag! Maar het eindresultaat mag er zijn: twee teefjes en een reu allen in goede gezondheid. Eén van beide dames was slechts 131 gram terwijl haar zus en broer de 200 gram waren gepasseerd. Deze jonge dame echter bleek een goede vechtster en inmiddels is haar gewicht in voldoende mate toegenomen zodat haar toekomst er ook rooskleurig zal uitzien. Hieronder de eerste foto’s van de nieuwe aanwinst.

Zo de weeën zijn begonnen en nu maar eens kijken hoe lang het duurt…………..
Kijk, nu met z’n vieren. Ben nog een beetje groggy van de verdoving maar niet gek hè!!
Zo even rustig aan.

Gelukkig is er een zekere rust terug gekeerd en kunnen we genieten van alle pups en een steeds vrolijk  wordende Dakota. Maar wie we zeker niet mogen vergeten is mama Sophie met haar prachtige dochter Laika. Zij opende vandaag haar oogjes en oortjes en keek heerlijk verdwaasd de wereld in. Daar zij de enige pup is, kan ze uitzoeken op welke kruk zij gaat zitten aan de melkbar, verkeert ze nu na twee weken dan ook in een blakende gezondheid. Moeder Sophie verzorgt haar zoals een goede moeder dit betaamt. Kijk zelf maar!

Wij moeten u wel meedelen dat alle pups inmiddels zijn gereserveerd. Wellicht heeft een bevriende fokker nog wel pups beschikbaar. Belt u ons gerust voor meer informatie.

Zo nu snel een hazenslaapje!!

En ja vandaag, 14 dagen na de geboorte de bekende ontwormingskuur nu voor de eerste maal bij Laika. Hoe zou zij het vinden?

Dat ik dit nu lekker vind……..
man, man, man, je zou je verslikken in dit drankje.
Zie je wel, het is toch echt smerig!!!!!