Over Ons

Wij zijn de familie Klink, Bert en Herma en inmiddels reeds vele jaren de trotse bezitters van een roedeltje ruwharige dwergteckels . In 1986 kwam onze eerste teckel in ons leven. Het was een teefje genaamd Puppie, dat door haar eigenaren werd afgestaan vanwege een scheiding. Dit was de tweede keer in haar nog jonge leventje. Het was weliswaar niet een ruwhaartje, maar een blik in haar ogen deed ons smelten en ze zat toen al in ons hart. Zestien jaar hebben we van haar mogen genieten, toen hebben we haar helaas moeten laten inslapen.

Zoals vaak wordt gezegd ”eens een teckel, altijd een teckel” gaat zeker voor ons op. Nee, we zouden nog even wachten met een andere teckel en het verlies van Puppie een plek geven, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en onze tweede teckel Chester werd aangeschaft. We konden het gewoon niet missen, die vrolijke, ondeugende en intelligente teckel-streken. Wat een clowntje was het en binnen de korste keren had hij ons gezin om zijn schattige bruine pootjes gewonden.  Zoals de naam al zegt een echte vrolijkerd en net zoals al onze teckels een enorme fan van het op schoot zitten. Wij noemen het “geteckeld zijn”, maar dit is onvoorwaardelijke liefde. De volgende teckel werd ons meisje Ashley. In de loop der jaren hebben wij ook nog een West Highland White terrier aangeschaft. Deze heette Napoleon en gedroeg zich ook zo. Een heerlijk kereltje, maar wat was hij stoer. Napoleon heeft de mooie leeftijd van 14 jaar mogen bereiken.

Vaak kregen wij de vraag of er niet een nestje van onze teckels kon komen. Op enig moment voelden wij ons zo verbonden met teckels en hadden de behoefte zo sterk om een nest te fokken met sterke, gezonde en levenslustige teckels dat ons eerste nestje bij Ashley werd geboren. De pups waren erg snel verkocht op één na, Noa, die bleef fijn bij ons. Het werk van mijn man bracht wederom verandering . Als beroepsofficier werd hij nl. overgeplaatst naar Denemarken en de hele ‘bups’ ging natuurlijk mee. Wat hadden we daar de ruimte en wat kon onze roedel genieten van de natuur. Tijdens een vakantie van ons gebeurde het meest verschrikkelijke. Gedurende een verblijf van onze honden in een pension kreeg Ashley door voor ons onbekende oorzaak een ongeval, waardoor haar rug werd beschadigd met als gevolg verlamming in de achterpoten. De dierenarts daar adviseerde ons om haar in te laten slapen. Dit was voor ons echter onbespreekbaar. Alleen inslapen wanneer er sprake was van pijn vonden wij en dat had ze volgens de dierenarts niet. Na een operatie en vele slapeloze nachten vonden wij op internet de site www.hondenrolstoel.nl. Een telefoontje was voldoende. Na haar maten te hebben doorgegeven, werd het rolstoeltje gebouwd. Na twee weken hadden wij het in huis. Ashley werd in haar leren lopen met het rolstoeltje geholpen door haar dochter Noa, die we zelf uit het eerder genoemde nest hadden gehouden. Als Ashley vast zat, pakte Noa haar aan het oor en trok haar los. Onze Ashley had dus haar eigen hulphond. Dit heeft haar leven met nog eens  zes en een halfjaar  verlengd en heeft onze liefde voor teckels alleen maar versterkt.

Ashley in rolstoel

Na nog een aantal jaren in Italië, kreeg ik (Herma) een CVA en werd  terugkeren naar Nederland eigenlijk, vanwege revalidatie het beste. Dus allemaal weer terug. Ashley is kort daarna op 10 jarige leeftijd overleden, maar heeft het fijn gehad tot aan het einde. U raadt het al er kwam weer een nieuwe dame, onze Charlotte en zij is nu moeder van de vijf heerlijke pups. Ze groeien als kool en mogen eind maart het nest verlaten. Wat zullen we ze missen maar…….. ja hoor, we houden er één: Einstein. Een halfbroertje van Einstein heeft zijn weg gevonden naar onze zoon en schoondochter en zal Plato gaan heten en zijn intrek gaan nemen bij Emma, een lieve en vriendelijke roodschimmel Cocker Spaniël.

Intussen hebben wij met al onze ervaringen met teckels bij de Nederlandse Teckel Club (NTC) een aanvraag ingediend om als NTC-fokker te mogen worden aangemerkt. We voldoen graag aan de door hen gestelde eisen om te komen tot een gezonde, vrolijke teckel. Deze eisen hebben wij in al onze voorgaande nesten ook al gehanteerd.  Je bent dit het ras verplicht, vinden wij en onze ervaringen met de NTC zijn zeer goed. Zodra wij hopelijk positief bericht hebben, zal dit ook verschijnen op deze site. De plannen voor meerdere nestje van Charlotte zijn inmiddels dan ook al geboren. Note: deze aanvraag werd inmiddels gehonoreerd. Zie over het NTC-fokkerschap en de volgende nestjes van Charlotte  de berichten.

U wilt graag een Aan den Voorhoeve pup, wat nu?

Wanneer u interesse heeft in een pup kunt u ons daarvan op de hoogte stellen via een telefoontje of mail.

Wij noteren dan uw gegevens en voorkeur en plaatsen u op een puppylijst c.q. wachtlijst.

Wanneer de pups geboren zijn, laten wij dit aan u weten en nodigen u uit voor een eerste kraam(puppy)bezoek. Wij doen dit vanaf het moment dat de pups circa. vier weken oud zijn.

Na uw eerste bezoek, wanneer u alles naar wens vindt, kunt u uw pup definitief reserveren.

Wij vragen dan wel een aanbetaling, die u tijdens of na uw bezoek kunt voldoen, het resterende bedrag kunt u voldoen wanneer u uw pup komt ophalen of vooraf per bank aan ons overmaken, zodat het bedrag op de dag dat u de pup komt ophalen op onze bankrekening staat bijgeschreven. U mag zo vaak u zelf wilt uw toekomstige pup komen bezoeken tenslotte gaat u straks een langdurige relatie aan met uw teckel en wij vinden het dan ook zeer belangrijk dat u de pup leert kennen.

Het kiezen van een pup gebeurt wanneer de pups zo’n 6 of 7 weken oud zijn. De keuze van een pup – volgens de inschrijfdatum op de puppylijst/wachtlijst – gebeurt wanneer de pups zo’n 6 of 7 weken oud zijn.

Onze pups worden in huis geboren en groeien ook gewoon in huis op gezellig tussen de rest van onze teckelroedel, ze worden goed gesocialiseerd en zullen pas het ouderlijk nest verlaten wanneer wij er zeker van zijn dat ze stevig op hun vier pootjes staan en klaar zijn voor de grote wijde wereld, dit valt meestal in de periode dat de pups zo’n 9 weken oud zijn.

Elke pup krijgt van ons zijn stamboomnaam,  voordat wij de pups aanmelden bij de Raad van Beheer. Tenzij u al een naam heeft, dan kan de door u gekozen naam worden opgegeven. De opgave bij de Raad van Beheer moet binnen 10 dagen na de geboorte.

Wij werken ook met een koopovereenkomst, omdat we het beste voor onze pups willen. Deze overeenkomst geeft duidelijkheid zowel voor u als nieuw teckelbaasje als voor ons als fokker.

De pups zijn gechipt, krijgen bij vertrek natuurlijk een stamboom, het DNA-profiel en het registratieformulier mee. Ze hebben een gezondheidsonderzoek bij onze dierenarts en een eerste enting gehad en eveneens bij de dierenarts een hondenpaspoort gekregen, zodat uw eigen dierenarts het nodige over uw pup te weten komt. Bij ons hebben de pups de voorgeschreven ontwormingen gehad en ze krijgen voeding, een nestknuffel en een puppypakket mee.

Wij vinden het zeer leuk om van tijd tot tijd op de hoogte gehouden te worden van de groei en teckelstreken van onze pups. Als fokker voelen wij ons verantwoordelijk voor het welzijn van de pup en u als baasje kunt ons dan ook te allen tijde bellen of mailen bij vragen.

Wilt u meer weten of wilt u zich graag aanmelden voor een Aan den Voorhoeve pup bel ons gerust na 19.00 uur ’s avonds op telefoonnummer: 0523-330199 of mail ons bertklink@hotmail.com